Napapiiri ohitettiin ja Tonnesin nähtävyydet. (Klikkaa otsikkotekstejä, niin saat lisää kuvia)

WP_20140518_17_55_52_Pro

Sunnuntaina 18.5. Veijon syntymäpäivänä, klo 17.45 paikallista aikaa ajettiin napapiirin rajan eteläpuolelle. Sitä ennen oli kryssitty vastatuuleen 10 m/s puhaltavassa tuulessa ja hyisessä sateessa parikymmentä mailia, vaikka aamulla säätiedot näyttivät ihan jotain muuta, eli 4-5m/s, siis piti olla ihan hyvä purjehdus keli. No yhden pysähdyksen taktiikalla (lounastauko Gjeröyssä) matkasimme reilut 30 mailia mukavaan pikku kylään Tonnes ja sen vierassatamaan. Paikka osoittautuikin luksussatamaksi, suihkut, wc, pesu-ja kuivauskoneet ja paljon kuvattavaa. Sanat eivätkä kuvat riitä kertomaan näitä upeita maisemia, mutta laitetaan tästä paikasta useampia kuvia ihailtavaksi. Jääkauden aikainen veden alla muokkautunut kallioluola Tonnesgrotte, joka on 180 m syvä ja suuaukon halkaisija on 40 m. Upealla paikalla oleva grillitupa, vuorenrinteellä 100 m merenpinnan yläpuolella. Ja näille molemmille kiipesimme maisemia ihailemaan. Ja valkovuokkoja, sinivuokkoja, vedenalaista elämää, aurinkoa ja lämpöä sekä pyöräilyä, aivan mahtavaa!

2 thoughts on “Napapiiri ohitettiin ja Tonnesin nähtävyydet. (Klikkaa otsikkotekstejä, niin saat lisää kuvia)

  1. Kiitos taas meille maakravuille hienoista kuvauksista. Myötäistä matkaa edelleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>