Trondheim

Vanhan kaupungin puutalot Nidelva -joen rannalla

Trondheim on Norjan kolmanneksi suurin kaupunki.
Se oli aikoinaan tärkeä viikinkiasutuksen keskittymä, ja kaupunki sen katsotaan olleen vuodesta 997 lähtien, jolloin viikinkikuningas Olav Tryggvason nimesi sen virallisesti. Trondheimista tuli pian perustamisensa jälkeen Norjan ensimmäinen pääkaupunki, ja siellä muun muassa kruunattiin uudet kuninkaat. Pääkaupunkina se toimi vuoteen 1217 saakka.

Kaupungissa on paljon nähtävää.
Kävimme tutustumassa historiaan Kristianstenin linnoituksella.
Vuonna 1718 linnoituksesta käsin puolustauduttiin menestyksekkäästi ruotsalaisjoukkojen hyökkäystä vastaan.

Kaupungissa sijaitsee Nidarosin tuomiokirkko.
Kirkko toimi läpi vuosisatojen Norjan kuninkaallisten kruunajaiskirkkona.
Muun muassa Norjan prinsessa Märtha Louise ja hänen miehensä Ari Behn avioituivat Nidarosin tuomiokirkossa.

Nidelva-joen rannassa sijaitsee vanha kaupunki puutaloineen.

Kaupungissa on myös erikoinenTrampe-polkupyörähissi. Maailman toistaiseksi ainoa tunnettu polkupyörähissi. Trampe kulkee jyrkkänousuista kadunvartta – vasen jalka pidetään pyörän polkimella samalla kun oikea asetetaan kiskolla kulkevalle jalanpohjan kokoiselle metallilevylle, josta tukea ottamalla pyöräilijä kulkee 130 metrin matkan mäen päälle helposti.

Vierassatana Skansen oli laituritiloiltaan vierasveneille onneton.

180.000 asukkaan kaupungissa olisi riittänyt nähtävää moneksi päiväksi.

Meille sattui kaunis kesäpäivä nähtävyyksien katseluun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>